Τα προϊόντα μας

Ζυμώνοντας την παράδοση από το 1960

Σε όλους αρέσει το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα. Για το πρωινό ή το μεσημεριανό μας. Με λεπτή και τραγανή κρούστα ή πλούσιο και αφράτο, γαρνιρισμένα με ό,τι λαχταράμε κάθε φορά, έχουν πια κατακτήσει την καθημερινότητά μας.

Το σωστό αλεύρι

Από τη στιγμή που το αλεύρι είναι το κύριο συστατικό για τη ζύμη αποτελεί και την ψυχή των προιόντων μας.

Logo   Logo   Logo

Μετά από προσεχτικές δοκιμές και ετοιμασίες επιλέξαμε σωστού τύπου και καλής ποιότητας άλευρα. Εδώ και χρόνια, παραδοσιακά το κατεξοχήν ιδανικό αλεύρι για τα προιόντα μας είναι εκείνο που ακολουθεί τα βήματα των παλαιών φουρνάρηδων και χρησιμοποιούμε πάντα το κατάλληλο αλεύρι για κάθε είδος αρτοσκευάσματός μας όπως:


Marias Bakery Νάουσα - Άλευρα μύλων Λούλη
Άλευρα Μύλων Λούλη

Τα άλευρα του συγκεκριμένου τύπου από τους μύλους Λούλη καλούνται και Άλευρα για όλες τις χρήσεις, καθώς είναι ιδανικά για την παρασκευή πλήθους αρτοσκευασμάτων, όπως ενδεικτικά ψωμί πολυτελείας, κέικ αλμυρά ή γλυκά, φρυγανιών, σφολιάτας κ.α.

Marias Bakery Νάουσα - <br />
Αλεύρι Κούλα
Αλεύρι Κούλα

Το ‘Αλεύρι Κούλα Τύπου 55%’, παράγεται από τους Μύλους Καρανίκα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και καλείται έτσι (Τ 55%) λόγω του ότι παράγεται από το καλύτερο 55% του σίτου, από την ψίχα του σιταριού δηλαδή. Eίναι ένα φυσικό και υγιεινό προϊόν που παράγεται από μαλακά σιτηρά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Η απαράμιλλη ποιότητά του σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του το έχουν αναδείξει ως ένα από τα κορυφαία άλευρα στην προτίμηση των καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και του φούρνου μας.

Marias Bakery Νάουσα - Αλεύρι Λίμνος
Limnos - αλεύρι τ. M κίτρινο (ψιλό)

Λεπτόκοκκο κίτρινο αλεύρι, δυνατό και πλούσιο σε γλουτένη, προερχόμενο από την άλεση 100% πρώτης ποιότητος υαλώδους Ελληνικού σκληρού σταριού παράγεται από τους Μύλους Χαλκιδικής και είναι το άλευρο που μας δίνει η άλεση σκληρού σιταριού. Ιδανικό για την παραγωγή του παραδοσιακού κίτρινου χωριάτικου ψωμιού Limnos με θαυμάσια γεύση, υπέροχο άρωμα, σωστή διόγκωση, ιδανικό κίτρινο χρώμα με λεπτή τραγανή κόρα.
Marias Bakery Νάουσα - Καλαμποκάλευρο Prima
Καλαμποκάλευρο Prima

Παράγεται από τους Μύλους Χαλκιδικής, και είναι ένα αλεύρι που παίρνουμε μετά από ειδική επεξεργασία αποφύτρωσης του καλαμποκιού κατάλληλο για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων από και καλαμποκίσιου ψωμιού με χαμηλή γλουτένη αλλά και σύμμεικτων προιόντων με ανάμειξή του με άλλα άλευρα σιτηρών. Το ‘Καλαμποκάλευρο Prima’ έχει φυσικό και ιδιαίτερα έντονο κίτρινο, κεχριμπαρένιο χρώμα ενώ παράγεται από διαλεγμένες ποικιλίες καλαμποκιού. Είναι ιδιαίτερα υγιεινό και κατάλληλο για διατροφή πτωχή σε λιπαρά.

Η διαδικασία προετοιμασίας ολοκληρώνεται με το άνοιγμα τη ζύμης αποκλειστικά με τα χέρια πάνω σε ειδική αλευρωμένη επιφάνεια από μάρμαρο σεβόμενοι την ιστορία και την παράδοση της τέχνης μας εδώ και μισό αιώνα.

Το ψήσιμο

Ο φούρνος μας, παραδοσιακός με ξύλο, είναι προθερμασμένος στους 250οC από βραδύς, σεβόμενοι την παράδοση αφού για να ψηθεί σωστά το ψωμί και τα υπόλοιπα προιόντα μας πρέπει να είναι πολύ αργή η διαδικασία και σε πολύ ιδανική θερμοκρασία. Με μεράκι τοποθετούμε τις ζύμες μας σε ειδικά ταψιά ή σε ειδική πλάκα διατηρώντας έτσι όλη τους την νοστιμιά μετά το ξεφούρνισμά τους.

Με παρόμοιο τρόπο αλλά με την ίδια αγάπη και μεράκι ζυμώνουμε και ετοιμάζουμε καθημερινά όλα μας τα προιόντα.

Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα
Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα
Σφολιάτες και σαντουιτς
Σφολιάτες και σαντουιτς
Παραδοσιακά σιροπιαστά και γλυκά
Παραδοσιακά σιροπιαστά και γλυκά